ΓΕΜΙΣΤΑ (ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ)



Υλικά:
8 ώριμες ντομάτες

8 πράσινες πιπεριές
1 πουμαρό
1 1/2 κιλό πατάτες
για την γέμιση
2 κολοκυθάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια 
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές φλωρίνης
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
 2 κ.σ δυόσμο
2 1/2 φλ. του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο


Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές,κόβουμε τα καπάκια τους και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
Το εσωτερικό απο τις ντομάτες μαζί με τα κολοκυθάκια,,τις πράσινες πιπεριές,τις πιπεριές φλωρίνης τα περνάμε απο το μπλέντερ
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε περάσει απο το μπλέντερ,τον μαιντανό,τον δυόσμο,τον βασιλικό,αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση
Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά
Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές(οχι μέχρι πάνω) και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους
Κόβουμε τις πατάτες,τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε αναμεσα στα γεμιστά
Περιχύνουμε όλο το ραψί με το πουμαρό προσθέτουμε 1 φλ.τσαγιού λάδι και λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 1/2-2 ώρες περίπου