ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ-ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ



Υλικά:

1 ποτήρι του νερού λάδι
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3-4 βανίλιες

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


Υλικά:

2 1/2  φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 φλ.τσαγιού  ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού πορτοκαλί χυμό
1 κουταλιάγλυκού κανέλα

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια
2 μεσ. αυγά
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. αλεύρι

Γαρίδες σαγανακι


Υλικά!
500 γρ. γαρίδες

300 γρ. κασέρι (κύβους)
250 γρ. τυρί (φέτα κομμάτια)
1 καρότο (φέτες)
1 κρεμμύδι

τρουφάκια με μερέντα



Υλικά
1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί μερέντα (400 γρ.)
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
Τρούφα για το γαρνίρισμα

Γιατί οι Κρητικοί ψήνουν το αρνί μόνο με αλάτι;


Αφιέρωμα στο Πάσχα των Κρητικών πραγματοποιεί το τεύχος του Γαστρονόμου της Καθημερινής. Ο συντάκτης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην απλότητα της κρητικής κουζίνας που αποφεύγει τα πολλά καρυκεύματα και στοχεύει στην αποθέωση της πρώτης ύλης.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣ


Υλικά:
400 γρ γιαούρτι σταγγιστο χωρίς λιπαρά ή μυζήθρα χωρίς λιπαρά
100 γρ γάλα με 1,5% λιπαρά
4 κουταλιές σούπας λάδι ελαφρύ
2 αυγά 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ



Υλικά:2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


Υλικά για την πίτα:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 1/2 κούπα ζάχαρη

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


Υλικά:
1 κιλό σαλιγκάρια κρητικά (χοχλιους)
1 πακέτο κριθαράκι (500gr)
1 ντομάτα μεγάλη

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ


Υλικά:

4 φλ. γάλα
1 φλ. ζάχαρη
Φλούδα από 1 μέτριο ακέρωτο λεμόνι
2 βανίλιες

ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ


Υλικά:
5 Αυγά
300 γραμμαρια Nutella

Συνταγή για το κλασσικό κέικ


Υλικά:
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250γρ βούτυρο
2 φλτζ ζάχαρη
1 φλτζ γάλα

Παντζαροσαλάτα


Υλικά:
6-8 μέτρια παντζάρια
1 ξινόμηλο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρύδια
ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι

Φακές



Υλικά:
250 γραμ.ψιλές φακές
2 σκελίδες σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης