ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ



Υλικά:

1 1/2 κιλό φρέσκα μύδια ή 500γρ κατεψυγμένα ψίχα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1/2 φλ. τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε τα μύδια και και τσιγαρίζουμε για άλλο 1 λεπτό

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μύδια απο την κατσαρόλα,πετάμε όσα δεν άνοιξαν,καθαρίζουμε απο τα όστρακα τα υπόλοιπα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Στην κατσαρόλα με το ζουμί προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και 2 φλ. τσαγιού νερό
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφει η συσκευασία.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τον δυόσμο,ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο
1 φλ. τσαγιού ντομάτες φρέσκες τριμμένες.