Φακές



Υλικά:
250 γραμ.ψιλές φακές
2 σκελίδες σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
1 πατάτα
1 φρέσκια τομάτα (ή μισή κοσέρβα ψιλοκομένα τοματάκια)
2 ψημένες πιπεριές φλωρίνης
1 μικρό κλωναράκι σέλερι
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξύδι μπασαλμικο
αλάτι



Καθαρίστε τα κρεμμύδια και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε στην κατσαρόλα τις φακές, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και τα φύλλα της δάφνης. Ρίξτε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και βράστε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.
Καθαρίστε και τρίψτε την πατάτα και ρίξτε τη στις φακές. Ξεφλουδίστε την τομάτα και ψιλοκόψτε τη, μαζί με το σέλερι. Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες και ρίξτε τα όλα μαζί στις φακές. Αλατίστε και βράστε άλλα 15 λεπτά.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και ανακατεύετε.
Βγάλτε τις σκελίδες του σκόρδου και τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.