ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


Υλικά:
1 κιλό σαλιγκάρια κρητικά (χοχλιους)
1 πακέτο κριθαράκι (500gr)
1 ντομάτα μεγάλη

1 κουταλιά σούπας ντοματοπολτό
1 ξερό κρεμμυδι
1 γλυτζανι λάδι
αλάτι- πιπέρι
1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί

Βράζουμε τους χοχλιους 2 φορές και τους καθαρίζουμε.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι, μολις γινε αλτεντε το βγαζουμε απο τη φωτιά και κάνουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε το κρεμύδι στο μισό λάδι που έχουμε, προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη και τη κουταλιά πελτέ μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις δέσει η σάλτσα, βάζουμε του χοχλιους να πάρουνε μία βράση και το σβήνουμε με κρασί, μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε το κριθαράκι και το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.