Συνταγή για το κλασσικό κέικ


Υλικά:
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250γρ βούτυρο
2 φλτζ ζάχαρη
1 φλτζ γάλα
2 βανίλιες
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.
Χωρίζουμε το μίγμα σε δυο μέρη. Στο ένα ρίχνουμε το κακάο και στο άλλο τις βανίλιες.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα με τις βανίλιες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με το κακάο και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά.


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα