ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ RIGATONI ΜΕ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ


Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά rigatoni ίσια
1 κιλό κυμα
10 φετες μοτσαρελα
1 κρεμμυδι
1 κουταλια γλυκου κοκκινο πιπερι
2 κουταλιες γλυκου αλατι
1 κουταλια σουπας ψιλοκομενο μαιντανο
1/2 ποτηρι κρασιου κοκκινο κρασι
μια πραζα κανελα
1 φλυτζανι ντοματα ψιλοκομενη


Βράζουμε τα μακαρόνια αλτεντε και τα στραγκιζουμε. Κανουμε τον κυμα. Πρώτα σοταρουμε το κρεμμυδι και βαζουμε τον κυμα στην κατσαρολα, το σβηνουμε με κρασι και μολις εξατμιστει το αλκοολ προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα (πιπερι, αλατι μαιντανο, κανελα και ντοματα).

Μόλις δέσει η σάλτσα την αφήνουμε να κρυώσει, σηκωνουμε ορθιο ενα μικρο ταψι και τοποθετουμε τα ριγκατονι και τα χτυζουμε. Προσθετουμε τον κυμα και της 10 φετες μοτσαρελα και τα ψηνουμε στο φουρνο στους 220 βαθμους για μιση ωρα στην πανω σκαρα.