Τηγανιά Θεσσαλονίκης


Υλικά:
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 κιλό πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ποτ. κρασιου κρασί λευκό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο.
Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.