Σαρδέλες παντρεμενες στο φουρνο



Υλικά:
1 κιλό Σαρδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτάλι σούπας ρίγανη
10 ντοματίνια ή μια μέτρια ντομάτα
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
στη μύτη του κουταλιού λίγο πιπέρι.
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
2 μετρια κρεμύδια.





Φιλετάρουμε τις σαρδέλες, βγάζοντας το κεφάλι και τραβώντας τη ραχοκοκαλιά. (ΕΙΚ.)

Αλατίζουμε τις σαρδέλες και τις χωρίζουμε σε ζευγάρια κατά μέγεθος.

Χτυπάμε τη γέμιση στο μπλέντερ (μαϊντανό, ρίγανη, μουστάρδα, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λάδι, κρεμμύδια) και κατόπιν όταν έχει λιώσει την βάζουμε ανάμεσα στα ψάρια, σε λαδωμένο ταψί.

Σκεπάζουμε με τις άλλες μισές σαρδέλες, και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση από πάνω.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς,
στην ένδειξη πάνω κάτω αρχικά για 40 λεπτά και 10 λεπτά μετά στο γκριλ.

Καλή όρεξη!