ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



ΥΛΙΚΑ:

1 μεγάλο χταπόδι (1.000 - 1.100 γρ)
150 ml ελαιόλαδο
λίγο γαρίφαλο

1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μαύρου πιπεριού
3 φύλλα δάφνης
2  κουταλάκια του γλυκού θυμάρι ξερό
λίγη ρίγανη
λίγο δεντρολίβανο
200 γρ κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι μέλι μπακαλίσιο


Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς νερό, κλείνουμε με το καπάκι  και βράζουμε σε κανονική φωτιά για 20  λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στη κατσαρόλα το λάδι, το γαρίφαλο, την ρίγανη και το θυμάρι, αφού πάρει μια- δύο βράσεις,  ρίχνουμε και το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά, μετά ρίχνουμε μέσα το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα  ελαφρά, ωσότου δέσει καλά η σάλτσα μας.